Борисов за Радев: Народът ни избра нас, а не той. Как ще свали доверие от нещо, което няма!

В Пловдив ГЕРБ имат 9 заместник кмета с 9 секретарки и 9 шофьораТой не ни е избирал? Как ще свали доверие от нещо, което няма!

Какво да направя?! Да отида да ревна отпред: моля ти се, довери ми се!

Така премиерът Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, който сне политическото си доверие от правителството, съобщава Епицентър.БГ

„Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите“, продължи Борисов, обръщайки се към кмета на Перник Станислав Владимиров. И добави:

„Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции: червени, пембени, дават,че ГЕРБ е първа политическа сила. Той не дава доверието, че да го сваля!“

„Изпуснал си е нервите“, заяви многократно Борисов по адрес на Радев. И обвърза обръщенето на президента с акциите на прокуратурата срещу него – питането до Конституционния съд за правомощията му и разследванто на КПКОНПИ.

bulpress tv

Борисов допълни, че „по никакви теми не сме работили заедно, че да търсим подкрепата си.“

Премиерът предположи още, че изявлението на Румен Радев може да е анонс, че ще прави своя партия. „Изказването на президента Румен Радев е чисто политическо – заявка за партия и търсене на враг“, бе изводът на Бойко Борисов.

„Той иска да отклони атаката към мен и правителството, защото му е по-изгодно“, допълни министър-председателят.

Запитан ще участва ли оттук-нататък в консултативните съвети при президента, Борисов каза: „Той няма да ни кани! То не може – днес сваляш доверие, а утре ни каниш да си говорим, че икономиката на страната върви добре.“

И се обърна към представителите на медии, които го засипваха с въпросите си: „Хабите ми енергията, по никакъв начин не ме интересува! Вие като някакви мисирки тичате – ту-ту-ту. Какво ме гоните?!“ После се извини на журналистите, че ги сравнил с мисирки.

„Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент! Изкарвам си мандата и ще се занимавам с партията“, каза още Борисов.

Бойко Борисов спря пред медиите по време на инспекция на новия водопровод край Мало Бучино, който трябва да доведе вода за Перник.

Журналистите попитаха Борисов и за мнение по отношение на думите на американския посланик Херо Мустафа. Сутринта, че заяви, че до дни ще бъде обявено името на българин, който няма да получи достъп до САЩ, заради корупция. Борисов каза, че не знае за кого става дума.

Това е пряка намеса в независимостта на властите, заяви още премиерът Борисов.

Откъде – накъде ще се коментира така правителство, спечелило доверието. Той е на настроение малко, заради проблемите, които има с прокуратурата, смята министър-председателят.

Борисов посочи, че днес сутринта е подписал писмо от президента, с което искал министър Караниколов да присъства на събитие.

Борисов припомни свои думи от декември, когато е казал, че Радев за него повече не е президент като обединител, защото разединява нацията.

Той говори това, което БСП и ДПС говорят, повтори думите си от края на м.г. той.

В края на изявлението си, Борисов се обърна към министъра на икономиката Емил Караниколов: „Оставаш тука, докато не те направят почетен гражданин и тогава те прибираме!“

Loading...

Борисов и Караниколов пристигнаха заедно за инспекцията с джипа на премиера. / bultimes.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.