Борисов разтревожен: Опасността от коронавирус е огромна

Борисов с плитки номера, скроени от плитък мозък! Лъже и говори приказки от 1001 нощ

България вдига опасността от мистериозния коронавирус на степен 4.

Най-високата – по специално искане на премиера.

”Най високият код е до 5-та степен, предлага се да се мине на 4 степен”, обясни външният министър.

Премиерът Бойко Борисов изпраща държавния самолет „Спартан“, за да прибере тримата български студенти, които искат да се върнат от Китай заради разпространяващия се коронавирус.

Министър-председателят Бойко Борисов нареди екипажите на пристигащите кораби да се поставят под карантина на самите кораби. Това заяви премиерът на спешната среща, свикана заради коронавируса.

bulpress tv

Борисов настоя и внимателно да се проследят китайските граждани, които са били в страната си за новата им година и сега се връщат по борси у нас.

Рисковете са огромни. Ние не може да забраним на някой да отива там, но в следващите няколко седмици, и докато не намерят ваксина за този вирус, остава най-високата степен на мерки за контрол, заяви още Борисов.

Срещата е между вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на външните работи Младен Маринов, финансовия министър Владислав Горанов и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Предлагам да минем в 4-та степен код за опасност, което означава силна препоръка, даже забрана на български граждани да пътуват за Китай. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева на извънредната среща в Министерски съвет заради разпространяващия се коронавирус.

Трима наши студенти вече са на територията на френското консулство. Едно от момичетата е с двойно гражданство и тя ще пристигне в Германия още днес, където и ще остане, съобщи Захариева.

Другите двама – момче и момиче, ще бъдат транспортирани утре рано сутрин със самолет на френските авиолинии. Транспорт на двамата ще става от борд на борд. В неделя „Спартан” ще поеме от летището двама български студенти, които ще бъдат откарани във ВМА за срок от 14 дни. Ако някои от двамата, които ще са във френския самолет, покажат признаци на температура, те ще останат под карантина във Франция, уточни Захариева.

Борисов настоя и внимателно да се проследят китайските граждани, които са били в страната си за новата им година и сега се връщат у нас.

Loading...

Общият брой на заболелите от пневмония, предизвикана от новия тип коронавирус в Китай, достигна 11 791 души, а починалите станаха 259 души. След като Великобритания, Русия и Швеция вече потвърдиха първите случаи на коронавирус, заразата вече е пламнала във всеки контитент на Земята.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.