В 21-ви век, в Бойколандия: Хора мъкнат туби с вода!

Язовир „Камчия“ е полуизточен – ще има ли воден режим и във Варна? (ВИДЕО)Живеещите в село Златолист в Община Сандански от години чакат да се изгради водопровод до селото им.

За такъв обаче парите все не стигат и десетилетия местните се справят кой както може.

Начините не са много и основният е да пътуват по 10 км до Катунци, където да си пълнят вода за пиене. Заради безводието селото тотално се обезлюдява и за да го спасят, хората искат питейна вода до къщите си.

„Много трудно се живее без вода. Нямаме нито за пиене, нито за баня”, казва един от живеещите в Златолист.

„Останали сме тук, защото сме пенсионери и най-голямото богатство на всеки българин е земята. Макари и суха, тази земя е плодородна и тя ни прави богати.

Човек, който се откаже от земята си, няма бъдеще в България. Обичаме си я”, коментира друг мъж от селото.

bulpress tv

„Носим вода за пиене от Катунци.

Loading...

За миене и за пране – тук има два сондажа, но водата е много малко. Мъчно ни е, защото няма вода за пиене. Носим вода с туби, това е много мъчително”, допълва една от жените в Златолист. / informiran

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.