Правителствена болница има само в Северна Корея

Защо Б.Б. бяга от празниците на народа?По Конституция хората имат еднакви права.

Достъпът до здравеопазване трябва да е еднакъв за всички.

Защо управляващите трябва да си имат болница?! Да не сме в Северна Корея, където има такава болница?!

Това попита риторично пред Lupa.bg д-р Николай Болтаджиев по повод идеята болница „Лозенец” да стане отново правителствена.

„Не може в една определена болница да се наливат средства. Нали всички сме равни и осигурени?!”, критикува медикът.

Той предложи да се направи обществена поръчка за болница, която да лекува чужди делегации, посланици и пр. Така всички лечебни заведения ще могат да участват в конкурса и да се избере най-добрата болница.

bulpress tv

„Не знам дали болница „Лозенец” ще я направят отново правителствена. Може да се спрат на друго здравно заведение”, допусна лекарят.

Кабинетът реши с поправки в закона да се сдобие с болница. Тя ще се финансира от държавния бюджет. Ще осигурява и лекари при пътувания у нас и в чужбина на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и главния прокурор.

Loading...

Медици ще има и за чужди делегации, и за пленарните заседания на Народното събрание. Не са разписани обаче критерии, по които болницата ще бъде избрана.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.