Сачева: Не е важно дали родна майка отглежда детето си, а коя майка може да го гледа – на нея даваме пари

Сачева: Не е важно дали родна майка отглежда детето си, а коя майка може да го гледа – на нея даваме париЦветанка Ризова попита социалния министър Деница Сачева в студиото на “Лице в лице” по БТВ:

“Защо има случаи, когато децата се отнемат от родната майка и се дават на приемни семейства, субсидирани от държавата? Защо не се дават пари на родната майка да си гледа децата?”

“Ние не гледаме движението на парите, а гледаме кое семейство може да поеме отговорност за отглеждането на децата. Обикновено това не се оказва родното семейство.

Давали сме пари на такива родители и се оказва, че те не поемат отговорност за отглеждането на децата си в нормална среда.

Безработицата в България вече е на ниски нива. Все още има млади хора обаче, които нито учат, нито работят.

Сега ще предложим механизъм да издирим тези 167 хиляди българи на възраст от 18 до 26 години. Част от тях може би работят в черния сектор.

Те нямат образование, но може би имат умения. Ще валидираме тези умения, ще се издават сертификати, така че те да мога зда излязат на пазара на труда.

Loading...

Искаме да привличаме високоспециализирани кадри в България. Годишно ще определяме квоти за специалности.”, поясни още министър Сачева. / petel

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.