Превозвачи: Правителството е арогантно, философията на тол-системата е сбъркана

България след влизане в ЕС – бедност, висока смъртност, най-много пушачи и най-кратко живеещи хора

Отношението на правителството спрямо превозвачите е арогантно. Не приеха нито едно предложение на бизнеса за тол системата.

Това заяви пред бТВ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, който заедно с Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, съобщава Фрог нюз.

„В процеса на обществено обсъждане всички транспортни организации дадоха един куп предложения и становища. От тях бяха приети нула. Когато ти не се съобразяваш с бизнеса, не чуеш нито едно негово предложение, не го отчетеш като разумно, това за нас е арогантно отношение.“, поясни Арабаджиев.

„Като цяло философията на въвеждането на тол системата е сбъркана. Философията в момента е да постигне събирането на едни суми, които да бъдат 290 милиона от леки автомобили и над 4 милиона от камионите и автобусите. Имаме 3 милиона леки автомобили и 100 хиляди автобуси и камиони. Как камионите ще генерират повече приход от 3 милиона коли?“, коментира темата Милтенова.

Според нея никой от превозвачите не е против тол системата, но тя трябва да бъде въведена плавно. Всички автобусни превозвачи имат вече сключени договори и не могат да променят цената на билетите, а това ги води към сигурни фалити, заради наложената от правителството цена на тол таксите, която се въвежда рязко и без чуваемост от страна на правителството.

Loading...

По думите на Арабаджиев не е възможно тол системата да заработи на 6 януари, а превозвачите ще продължат с протестите и с искане на оставката на министър Петя Аврамова.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.