Павлова: Вдигането на пенсиите в Румъния с 40% е див популизъм, у нас дъртите живеят добре и с малко

Павлова: Вдигането на пенсиите в Румъния с 40% е див популизъм, у нас дъртите живеят добре и с малкоМинималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г., а в съседна Румъния доходите на възрастните хора ще е увеличат с 40%.

С неохота Лиляна Павлова коментира разликата като попита водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев кое е по-добро – да имаме високи пенсии и див популизъм или финансова стабилност.
У нас Новата година дойде с ново увеличение на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране.

„Въпросът е дали това решение на румънското правителство няма да увреди финансовата стабилност. Ние сме приели повишението на доходите да е максимално балансирано, което да е в интерес за всички граждани – и на майките, и на хората с увреждания“, заяви Павлова

Ако искате висока пенсия, се осигурявайте на доходите, които имате в момента, посъветва тя водещият. А след като той я пита дали повечето от работниците не са си слели празниците, като са си взели болнични.

„Ще поискам от института информация. Ще помислим как да затегнем контрола, за да не се издават фалшиви болнични.

Loading...

Ще се видим с експерти от Агенция „Медицински одит“. Само лица със съответната компетентност могат да извършат контрола“, коментира тя. / informiran

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.