Борисов: Трудът на българите става все по-добре оценен. Растежът на доходите ще става още по-голям през следващите години

Фейсбук се надигна срещу сравняването на Бойко Борисов с националния ни герой Хаджи ДимитърРазмерът на средния осигурителен доход за страната за месец октомври 2019 г. е 1002,75 лв.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.11.2018 г. до 31.10.2019 г. е 969,47 лв., съобщиха от НОИ.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец ноември 2019 г., съгласно чл.70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване.

От 1 юли догодина всички пенсии се вдигат с 6,7%, минималната заплата става 610 лева

Премиерът Бойко Борисов не пропусна да отбележи новината в своя Facebook профил.

„За първи път средномесечният осигурителен доход за страната е над 1000 лева – за месец октомври 2019 г. той е 1002,75 лева. Това е ръст от над 100 лева за една година.

bulpress tv
Loading...

Трудът на българите става все по-добре оценен. Растежът на доходите ще продължи и през следващите години, като ние ще работим да стане още по-голям, за да може всеки българин да го усети.“, написа Борисов.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.