Единственият бизнесмен в делегацията ни в САЩ: Наистина има химия между Борисов и Тръмп

Единственият бизнесмен в делегацията ни в САЩ: Наистина има химия между Борисов и ТръмпСрещата между българския министър председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп беше уникална със своята продължителност и съдържание.

Това разказа в студиото на „Тази сутрин” на bTV Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България и единствен представител на българския бизнес в делегацията.

Иванов посочи, че по протокол двамата държавници е трябвало да разговарят 50 минути, а срещата е продължила повече от два часа. „Очевидно се е получила добра химия, по настроението на премира се виждаше, че нещата са преминали добре и е имало откровен разговор”, посочи бизнесменът.

По думите му не е било планирано да се влиза в овалния кабинет, а на срещата дори са присъствали американският вицепремиер Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео.

Представителят на бизнеса посочи, че е бил е над 60 пъти в САЩ. Той разказа, че е

имал проблем с кацането на летище „Андрюс”, заедно с българската делегация, защото няма дипломатическа виза. В крайна сметка обаче е успял да реши този казус и да се приземи на частното летище, изградено за посрещане на държавни лидери.

„Има гвардейци, които се занимават само с това, слага се червеният килим. Имаше страхотно силен вятър, едвам кацнахме. Такава е церемонията, „Сикрет сървиз” придружава цялата делегация”, допълни още Иванов.

Loading...

Иванов сподели, че 15 американски корпорации са заявили интерес да инвестират у нас. След срещата на министър-председателя с представители на Американската търговска камара е станало ясно обаче, че у нас има проблем с висшето образование и кадрите.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.