„Dom Pérignon“ и чер хайвер ли да си купят с коледните 40 лв пенсионерите?

900 лв. минимална пенсия в Румъния, а в благоденстваща България – 219,43 лв.40 лв за 1 276 200 бедни пенсионери.

Премиерът Борисов се похвали с това пред журналистите в началото на седмичното заседание на Министерски съвет миналата седмица.

Коледната добавка ще дойде от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г. Още на 7 ноември (деня на Октомврейската революция в Русия), финансовият министър Владислав Горанов се похвали, че е осигурил коледни надбавки за най-бедните пенсионери.

Според експерти бонусите могат да бъдат много по-високи, стига правителството да желае да ги даде. Горанов се хвали с огромен бюджетен излишък, който не винаги е ясно къде отива, но за възрастните и бедните парите са все унизително малки.

Миналата година възрастните гърци с ниски пенсии (минималната пенсия там е 486 евро с добавка за бедност от 230 евро) са получили Коледна надбавка от 1000 евро или два пъти повече от предходната година. Освен това през 2019 г. финансовото министерство в Атина компенсира пенсионери, на които са били орязани пенсиите от 1 януари по неясно правило с до 8000 евро, според изчисленията.

След такова сравнение министър Горанов или трябва да се затвори в луксозния си апартамент в комплекса на милионерите братя Домусчиеви и да си посипе главата с пепел или да отиде при бедните пенсионери да им обясни какво точно да си купят с 40-те лева за Коледа:

bulpress tv
Loading...

френско шампанско, чер хайвер и пастет от гъши дроб или да отидат на хотел в Банско? Каквото им остане – да го внесат на влог в банка… 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.