Чужди да ни управляваха, нямаше да бъдат такива безчувствени и алчни маскари, каквито са избраните от нас българи в политиката

Чужди да ни управляваха, нямаше да бъдат такива безчувствени и алчни маскари, каквито са избраните от нас българи в политикатаЦелият ден вчера очаквах коментар от Борисов. За убийството на едно дете, потресло цялата страна.

Както и за 116-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Нито дума, нито ред.

Все по-рядко управляващите политици се изказват по повод събития от историята ни. Все едно ги е срам от нея. Неудобно им е да си спомнят, че българите са въставали срещу поробителите, не им изнася да припомнят, че българите са се биели под знаме, на което е пишело „Свобода или смърт“.

Трети март не бил национален празник, клането в Батак било руска хибридна атака, Ботев бил терорист, Левски не бил важен, не са ни освободили руснаците, а американците. Гаврите с историята ни продължават.

И при тези управляващи какво ли ще учат децата ни. За въстанията, за борбата, за свободата, за народа ни? Или само ще помнят, че трябва да сме благодарни на големия велик американски Господар, който ни е освободил и да се кълнем в раираното знаме! И без това вече България не е суверенна държава, тъй като до българското знаме винаги стои и европейското – на еднаква почит и височина. А някъде и само европейското….

Трагедиите на народа не интересуват мутрите, които са превзели управлението. Те не се интересуват от Виктория, от Криси, от убитите деца и жени, пенсионери и младежи. Притеснява ги единствено дали това няма да им наруши спокойствието.

bulpress tv
Loading...

Чужди да ни управляваха и да ни бяха господари, нямаше да бъдат такива безчувствени и алчни маскари, каквито са избраните от нас българи в политиката. Всичко човешко им е чуждо. А българското – още повече! / Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.