Борисов се похвали със строежа на АМ “Хемус“ и обяви: Ако е било лесно, да го бяха направили комунистите

Борисов се похвали със строежа на АМ “Хемус“ и обяви: Ако е било лесно, да го бяха направили комуниститеПремиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на АМ “Хемус“ в присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов

Това пише novini.bg, цитиран от Petel.bg ,,Когато стане готово, всички викат „лесно“.

Ябланица вече я асфалтират, мантинелите слагат до две седмици, както и маркировките.

Това, ако е било лесно, да го бяха направили комунистите“, заяви Борисов, докато наблюдаваше докъде е стигнал строежът на магистралата.

,,Гледай какво чудо! И това ще бъде 200 метра мост“, възкликна премиерът и заръча на строителите “да действат с всички сила“.

,,Искам да благодаря на археолозите, с които се разбираме. Хем строим, хем разкриваме красотите, хем има работни места. Плащаме редовно и се движим в срок“, каза Борисов и добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено.

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН.

Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха).

Loading...

Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.