Убиват България, за да скрият кражбите си

Убиват България, за да скрият кражбите си

– ПРОСПЕРИТЕТ, ТА ДРЪНКА. Днес отново държавата взе 200 милиона лева заем.

Общо станаха 700 милиона вътрешен дълг от ДЦК. Това е четвъртата поред емисия държавни ценни книжа, която е в рамките на 45 дни. В бюджета за 2019 г. е записано, че може да бъде изтеглен до 1 млрд. лв. И всичко това – заплащане на кефките. Не се знае останалите пари откъде ще дойдат – от болници ли ще орежат, от заплати ли, от социални помощи ли?

Поне едно е сигурно – няма да е от премиите на шайката. Дори може да се почерпят с по някой бонус за добре свършена работа. Значи 700 милиона дълг само заради кефките. Иначе май имаше излишък в бюджета.

Вече никъде няма съобщение на страницата на Министерство на финансите за дълга на България. Икономисти твърдят, че надминава 33 милиарда лева. А иначе Баце заеми не взема! Той направо си управлява чрез заеми, европейски средства и нашите пари. Познайте колко отиват по предназначение. Но едно е сигурно – ние ще ги връщаме!

bulpress tv

– ТЕЖКИ РЕШЕНИЯ. Шефката на НАП днес ни уведоми, че на плажа била взема тежкото решение да не прекъсва отпуската си заради изтичането на личните данни на пет милиона българи. Явно за нея цамбуркането с пръстчета във вълните на плажа е много по-важно от нас и от работата, за която й се плащат между 5 и 6 хиляди лева на месец.

Плюс 60000 лева бонуси годишно. Явно за огромни успехи и добре свършена работа. Която незнайно как ни е убягнала на нас. Стана тенденция когато гербавите калинки се издънят жестоко, да гледат обидено и надменно и да се засягат как плебса си позволява да им задава въпроси. Ама иначе данъците си платихте, нали?

– БОРБАТА, БАЦЕ, БОРБАТА. След като оправи футбола, днес Премиерът-Слънце се зае и с борбата. Силно развълнуван от проблемите там. Той е възвишена натура, интересува се от спорт, култура….туй някви си там чумави прасета, някви си там матриал-единици с изтекли лични данни….няма да се принизява до това ниво. Това не е проблем! След като не успяваме ние, народът, да му го направим проблем, значи и за него не е! Просто и ясно като къпан милиционер. Или пожарникар!

– ГЕШЕВ ЗАВИНАГИ. Днес е последният ден за номинации за главен прокурор. Потресът на правото заяви, че той кандидатура няма да предлага, при такова единодушие сред колегиите. Да ни е честит, Цацаров цаца ще ни се види.

Интересно е историческото съвпадение. Съименикът му преди Девети също е започнал с подобни методи към неудобните на властта. А Спецпрокуратурата я оглави отново единственият кандидат – заместникът на Гешев. Същият, прекратил преписка срещу Пеевски. Е, ако кажете сега, че шайката са неблагодарни. Всяко нещо се престира. Бъди удобен, ще бъдеш и вървежен в кариерата. Справедливостта е абстракно понятие, а правото кучета го яли.

– МАНОЛОВА КМЕТ? Най-много номинации в БСП има Мая Манолова. Същата, която напоследък не пропуска да се разграничи от БСП и да твърди, че е надпартийна. Същата, която подкрепя Истанбулската конвенция! Да си припомним, че е избрана за Омбудсман с гласовете на ГЕРБ. А случайно някой спомня ли си, че тя предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС през 2013 година? И неслучайно най-много я рекламират в неговите медии? Въпроси, които трябва да получат категоричен отговор, преди да се издигне тази кандидатура.

– БАБА ЯГА НА ТОЯГА. За добре свършена работа в туризма, НикитУ беше издигната за областен координатор на ГЕРБ в София. Имала качества. Дори я спрягат за евентуална кандидатура за кмет на София. Столичани, жална ви майка, ако това се случи. Данчето Софийска ще ви си види герберче цъфнало в сравнение с поразяващата мощ на НикитУ да съсипе всичко.

Loading...

Елена Гунчева

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.