Борисов пак се извъртя, вече подкрепя Кьовеши за европейски главен прокурор, а Нинова го жегна: Страх лозе пази!

Борисов пак се извъртя, вече подкрепя Кьовеши за европейски главен прокурор, а Нинова го жегна: Страх лозе пази!България ще гласува за избирането на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.

Подкрепата за румънската прокурорка е обещана лично от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния, пише проправителственият „24 часа„.

НЛП е румънската дясна партия, която си води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП.

Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

Страх лозе пази, но е късно за пазача. С тези думи лидерката на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов.

Това тя направи в личния си фейсбук профил.

Ето какво още написа Нинова (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция.

Тази седмица му зададох въпрос в парламента – ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност.

Чудя се да се смея ли, да плача ли?

Когато имаше двама кандидати, Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила.

Сега, когато тя остана единствен кандидат – тича пред вятъра.

Късно ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време ви е за притеснения.

Изразявам личното си мнение – подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани.

Loading...

Желая й успех!“.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.