В учебник по история за 3 клас: „Еничарството е уникален шанс за израстване във военна кариера за българските момчета!“

В учебник по история за 3 клас: "Еничарството е уникален шанс за израстване във военна кариера за българските момчета!"СМУЩАВАЩИ ИСТОРИЧЕСКИ ТВЪРДЕНИЯ В УЧЕБНИК ЗА ТРЕТИ КЛАС

Учебник за трети клас по предмета „Човек и обществото” предизвика смут сред родители на деца.

След сигнал, че учебникът все още е в библиотеките на училищата проверихме неговото съдържание. В учебника има твърдения, които или частично отговарят на истината, или има съмнения за изопачаване на факти. Като например:

„”Полиция” заловила Левски”, „Раята славела султана”, „Цар Симеон Велики не оставил трайни следи в историята…”,

„Еничарството е уникален шанс за израстване във военна кариера за българските момчета!“ и т.н.

Инициативен комитет от историци, издадели и родители на ученици внесоха протестно писмо в министерството на образованието и науката.

Конкретния повод е срещу подмяна на историческата истина в учебника по история за трети клас издаден от издателство „Просвета„.

Loading...

От инициативния комитет искат скандалните текстове изопачаващи историята ни да се редактират така, че до учениците да достига историческата истина такава каквато е, с конкретните факти и събития. / faktualno.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.