Съвет! Никога не разказвайте за плановете си, дори и със свои близки приятели!

Съвет! Никога не разказвайте за плановете си, дори и със свои близки приятели!Случвало ли ви се е следното: предстои ви нещо вълнуващо, а вие нямате търпение да го споделите със своите приятели?

Хубаво, обаче още щом го разкажете и всичко рухва, сякаш идеята ви просто е чакала да я изречете на глас и да се махне от живота ви. А забелязали ли сте, че за най-богатите хора в света се знае съвсем малко?

Те не дават интервюта, не се появяват в жълтата преса, държат плановете си в тайна от хорските очи. И въпреки че имат вила на някой екзотичен остров, не се притесняват да ходят със старите си дрехи. На какво мислите, че се дължи това? От прекалена пестеливост? Нищо подобно.

Истинският успех не идва с показност и хвалене. Така например на един много известен богаташ дъщерите научили, че той винаги е имал личен самолет, когато били на цели 30 години. Ако не искаме хората да ни завиждат, най-добре да се сприятелим с тишината. Не е нужно хората да знаят какво се случва с живота ни, не е нужно да знаят плановете ни, успехите и провалите.

И ние не сме длъжни да им даваме обяснения. Понякога дори най-близките ни хора без да искат урочасват нашия успех, те не го искат, не го желаят, но то се случва!

Винаги, когато започнем да говорим за плановете си, осъществяването им започва да се приближава до невъзможно. Мотивацията изчезва, идва натискът на познати и приятели, с които сме споделили и всичко започва бавно, но сигурно, да върви надолу. Затова запомнете следното:

bulpress tv

– Няма нужда всички във Фейсбук да знаят колко сте щастливи. Няма нужда да знаят и обратното

Loading...

Не показвайте в социалните мрежи, че страдате, това няма да промени нищо – Не разказвайте на всички за мечтите и целите, които имате – Не се вкопчвайте в одобрението на околните, то не ви трябва, за да постигате целите си – Няма нужда да рекламирате живота си с „луксозни снимки“, вие и без това струвате повече – Не се обяснявайте на никого, за да доказвате успехите си – Оценявайте силно тишината.  / mozache.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.