Турските власти са издали заповеди за арест на 23 съдии и прокурори, отстранени от длъжност

Турските власти са издали заповеди за арест на 23 съдии и прокурори, отстранени от длъжностТурските власти са издали заповеди за арест на 23 съдии и прокурори, които преди това са били отстранени от длъжност, предаде БНР

Според Анадолската агенция са издадени заповеди за 17 съдии и 6 прокурори заради „членство във въоръжена терористична организация“.

Те са заподозрени , че са последователи на живеещия в изгнание в Съединените щати ислямски проповедник Фетулла Гюлен, когото властите смятат за организатор на опита за преврат през юли миналата година.

От обявяването на извънредно положение миналото лято бяха отстранени от длъжност над 4200 турски съдии и прокурори и около 100 000 други държавни служители. Арестувани бяха над 47 000 души.

Loading...

Около 450 молби за убежище са получени в германската служба за миграцията и бежанците от турски дипломати, военни, съдии и други държавни служители, съобщава интернет изданието на списание „Шпигел“.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.