3,5 милиона българи работят в чужбина, а под 2 милиона в България

3,5 милиона българи работят в чужбина, а под 2 милиона в България3,5 милиона българи работят в чужбина, а само 2 милиона – у нас

Общо 3,5 милиона наши сънародници живеят в различните ни диаспори зад граница, като всяка година между 13 000 и 24 000 души напускат България по данни на Националния статистически институт.

Тези данни са били изнесени при откриването на Световна среща на българските медии в Атина, информира “Български новини”.

За последните 11 години само 230 000 от хората, които живеят зад граница, са се върнали у нас.

И още интересни факти – всяка година от чужбина в България се изпращат 1,7 млрд. лева.

Сред фрапиращите данни, които бяха изнесени в началото на 11-ата медийна среща са и тези, че едва 4-5 на сто от информацията за наши сънародници в чужбина, която пристига в България, е свързана с техния живот.

Останалите 95-96 процента са криминални новини, независимо дали българите, които са въвлечени в тях са жертви или изпълнители.

Loading...

Вероятно една от причините е, че повечето медии у нас черпят информацията си от чужди издания, публикуващи криминални истории, в които членове на българските диаспори зад граница се оказват участници. /  radiobg.co.uk

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.