Най-страшните реални опасности за България

Най-страшните реални опасности за БългарияВ близкото бъдеще пред България се разкриват няколко напълно реалистични опасности.

Може би всички сме виждали сирийци по телевизията, които разказват как са живели мирно и спокойно само преди 5-6 години, как не са подозирали колко страшно нещо е надвиснало над живота, държавата и бита им.

Така и българите масово не подозираме за някои напълно реални опасности.

Първата опасност е хуманитарна. Възможно е количеството мигранти към Европа да стане много по-голямо.

Без значение дали сред мигрантите има терористи или всички те са хора, които бягат от бедстващи страни или такива с въоръжени конфликти то те изискват да се направят разходи. Тук е главният проблем, ако България има възможност да се погрижи за 20-40 000 души, то може ли да направи същото за 1-4 000 000?
Разбира се това би могло да е добре за българските работодатели, които биха се зарадвали на потенциалната работна ръка, но като цяло едно огромно количество хора може да предизвика голямо сътресение на икономиката на страната.

Населението на някои от държавите, които са рискови от рязка емиграция е доста по-голямо от европейските държави. Така например някои държави са Пакистан – над 190млн души; Нигерия – над 180млн души; Египет – над 90млн души; Афганистан – над 30млн души; Судан – над 40млн души и др.

Втората опасност си е чисто вътрешна – опасност от тотална ДИКТАТУРА.
В България през последните няколко години се извършват действия, които водят до пълното пренебрегване на общественото мнение.

Един от елементите е електронното гласуване, което се готви.  Друг елемент е засилващата се апатия към избори в последно време – хората избягват да мислят за политика, икономика, развитие и т.н. Това ги прави политически неграмотни и води до маргинализиране на обществото до там, че да се впечатлява от дреболии, докато в страната се извършва грубо потъпкване на правата му и икономиката на страната.

Ако се избере власт, която изпълнява икономическите интереси на ЕС и НАТО тези организации веднага ще пренебрегнат потъпкването на човешките права в страната ни и ще продължат да работят с диктатора.

Третата опасност е дълговата спирала.
За една година България изтегли най-големия заем в хилядолетната си история и по-малко от година по-късно договори и нов заем.
Дългова спирала означава да се теглят нови и нови заеми за да се покриват текущи разходи и вноски по предишни заеми.

Заемите биха били добър вариант ако целят развитие на икономиката, но при тегленето на всички тези пари до сега не се наблюдава дори идея за повишаване на брутния вътрешен продукт.

Четвъртата опасност е възможността терористи да проявят интерес към Балканския полуостров.
Въпреки загубата на териториални позиции ИДИС/Даеш продължават да имат подплатената от много пари разрушителна идеология. Дори организацията да бъде напълно разрушена в Сирия и Ирак парите могат да накарат хиляди хора в България да предприемат масови терористични действия и по този начин да пробият в Европа.

ИДИС/Даеш разчита на хора, които няма какво да губят. Българският народ е най-бедният в ЕС и в нашата страна има най-много рискови граждани по финансова линия.

Петата, също толкова реалистична опасност е демографският срив.
За разлика от останалите, тази опасност е в по-дълготраен период. За пълното обезличаване на България са нужни поне още 2 поколения. Това е опасност не толкова за българският народ, който така или иначе изчезва а опасност за държавата България.

  • Само преди 25 години населението на България е било 9млн. души, сега то е под 7млн. (неофициални 6млн.)
  • Сега има 3 пъти по-малко млади хора в България, отколкото преди 25 години.
  • Гражданите на България определящи се като българи драстично намаляват.

Винаги ще се намери кой да живее на територията на тази прекрасна земя, но културата, традициите, езикът и всичко друго свързано с България може да изчезне само след няколко десетилетия

Преди 25 години населението на България представлява 1/500 от населението на света
Сега населението на България представлява по-малко от 1/1000 от населениетона света

Споделете статията, ако смятате, че тези опасности трябва да се предотвратят и ако сте си задавали въпроса – Иде ли краят на България?

Loading...

Източник: podoko.eu

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.