Кой има интерес бедните у нас да се увеличават?

Кой има интерес бедните у нас да се увеличават?Група изследователи от Националния институт по детско здраве и човешко развитие в САЩ са открили  връзка между материалното благосъстояние на семействата и IQ на децата, отглеждани в тях, съобщава EurekAlert.

Изследователите са анализирали данните от  перинаталния проект, чиято цел била изучаването на неврологични заболявания.

За основа са взети данните на  50 хиляди жени, които  родили. Децата минавали на  неврологичен преглед три пъти – на четири месеца, една година и седем години.

Данните за развитието на децата, за наличието на  психично разстройство и нивото на интелигентност, учените  сравнили с информацията за материалния просперитет на семействата, в които те са израснали.

И открили, че нивото на IQ на детето зависи от условията, в които се отглежда. Изследователите разделили  родителите на три групи: бедни семейства, семейства със средни доходи и обезпечени.

Установено е, че неврологични разлики при раждането на децата от  родители от различни доходи на практика няма.

bulpress tv

Но още на възраст четири месеца на детето започва да се отразява неблагоприятно факта, че родителите му са бедни. Влияят различни фактори, вариращи от храна до образование.

Към  седмата години от живота,  повече от 20 на сто от децата в  бедни семейства придобиват различни неврологични заболявания.

Това е почти два пъти повече, отколкото в богатите семейства.

Loading...

Съответно разстройствата на мозъка забавят  развитието на интелекта при децата.
Източник: НЕПОЗНАТО

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.