Учени: Крещите на детето си? Последствията са потресаващи!

Учени: Крещите на детето си? Последствията са потресаващи!Ако родителите крещят постоянно на децата си, това може да доведе до сериозни последствия, които могат да се отразят на тяхното физическо състояние и да доведат дори до затлъстяване

До този извод достигнаха учените от университета в американския щат Айова.

„Грубостта във възпитателния процес води до здравни проблеми“, заяви водещият изследването професор Томас Шефилд. Той е провел експеримент, в който са участвали 451 12-годишни деца и родителите им.

Учените са наблюдавали комуникацията в семействата в течение на няколко години, докато децата не достигат до 20-годишна възраст.

На родителите им е била оценка за проявената грубост – физическата агресия, заплахите, принуждаването за извършването на дейности от страна на детето, егоистичност или повишаване на гласа. След експеримента децата са преминали изследване на физическото си състояние.

Шефилд подчертава, че строгото възпитание създава хронически стрес за децата а последствията от него могат да се проявяват дори и когато пораснат. Стресовото възпитание може да окаже ефект върху развиващия се мозък на детето.

bulpress tv
Loading...

Изследователите показват, че сред негативните последствия присъстват хроничните хормонални дисбаланси, възпалителните процеси и снизяването на сърдечно-съдовата активност.  „Родителите не трябва да бъдат сурови. Ако искаме да сме сигурни, че децата ни ще бъдат здрави, най-добре е да се избягват жестокостите“, заяви Шефилд.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.