Британец продава буркани с планински въздух от Швейцария

Британец продава буркани с планински въздух от ШвейцарияБританецът Джон Грийн, живущ в швейцарския град Базел, е започнал бизнес с продажба на чист алпийски въздух, съобщава вестник „Локъл“.

Предприемачът твърди на своя сайт, че въздухът, с който се сдобива, е от тайни локации в планините на Швейцария. Той може да стане идеалният подарък за мъже и жени, които вече си имат всичко.

„Най-чистият въздух от швейцарските Алпи“ се продава в стъклени буркани с обем половин литър, литър и три литра. Продуктът се предлага на цени от 97, 167 и 247 долара в зависимост от обема на буркана.

Според производителя, 25 процента от печалбата на необичайния бизнес ще бъдат дарени на хуманитарната организация „Уърлд вижън“, пише вестникът, цитиран от БТА.

Британецът обяснява високата цена на въздуха с произхода му – „Той е швейцарски, а в Швейцария всичко е скъпо!“.

Loading...

На всеки буркан са обозначени джипиес координатите от местността, от която е бил събран. Към покупката върви и сертификат за оригинален произход.
Източник: dnes.dir.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.