Фейсбук блокира 30 000 фалшиви акаунта във Франция

Фейсбук блокира 30 000 фалшиви акаунта във ФранцияЦелта е да се спрат фалшиви новини, дезинформация и спам

Социалната мрежа Фейсбук блокира 30 000 акаунта във Франция, за да попречи на разпространяването на фалшиви новини, дезинформация и спам, предаде Ройтерс.

Десет дни преди първия тур на президентските избори във Франция Фейсбук предприе тази силова мярка срещу акаунти, които нарушават условията на използване на социалната мрежа.

Тя е подложена на силен натиск в Европа, където правителствата в редица страни заплашват с нови закони и глоби, ако компанията не премахне екстремистката пропаганда и друго съдържание, нарушаващо местните закони.

Натиск се упражнява също над Туитър, Гугъл, Ютюб и той се засилва с приближаването на изборите във Франция и Германия, посочва Ройтерс.

Американски разузнавателни агенции заявиха, че руското правителство се е намесило в изборите в САЩ миналата година в полза на Доналд Тръмп.

Loading...

Служители казват, че подобна кампания се води в Европа в подкрепа на десни националистически партии, за да бъде разбит Европейският съюз, добавя Ройтерс.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.