Социолог с взривяващ коментар: БСП е обречена, ако…

Социолог с взривяващ коментар: БСП е обречена, ако...Без промени – БСП е обречена. Това каза социологът Юрий Асланов във връзка с промените в Изпълнителното бюро на БСП и избора на заместник-председатели на партията, пише агенция „Фокус“.

Според него е трудно БСП да запази традицията и да се обновява, заради инерцията, стереотипите и предразсъдъците. „Без промени и без започване на стъпки в тази посока БСП е обречена.

Тя трябва да се впише адекватно в новото време, да се отвори към активните поколения, особено към младите. Трябва да започне да живее в днешния ден“, добави Юрий Асланов.

„Има напрежение в ръководството на партията от страна на отделни хора, които са заемали високи позиции в близкото минало или по някаква причина се самоопределят като критици на сегашната вътрешнопартийна реформа. Това не е преобладаващото мнение в партията. Това напрежение ще продължи известно време.

Loading...

Истината е, че партийните членове и низовите организации очакваха още по-бързи и радикални промени, но очевидно има съпротива и Корнелия Нинова е приела малко да забави темпото на това, което е замислила, но следва неотклонно набелязаната цел“, каза още социологът.
Източник: БЛИЦ

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.