Русия: Връзката ни с българите е по-силна от всякакви опити за разделение на народите и страните ни

Русия: Връзката ни с българите е по-силна от всякакви опити за разделение на народите и страните ниРезултатите от Руско-турската война от 1877-1878 година са възстановяване на българската държавност и пълно освобождение на българския народ от османския гнет

Това припомни говорителят на руската държавна Дума Сергей Наришкин при откриването на изложба от гравюри и фотографии, посветени на 139-та година от освобождението на България.

Турция отново „стои на страната на злото“, коментира Наришкин.

„Историята се повтаря. И днес в глобалното противопоставяне на доброто и злото Турция отново стои на страната на новите варвари на 21 век – международните терористи.

А Русия, както и преди, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация”, каза още той.

Наришкин подчерта, че експозицията е в памет на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали срещу общия враг.

Той благодари на българския народ за „благородното отношение” към падналите воини от руската армия, припомняйки, че улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали.

Loading...

А отношенията ни с България, културните и духовни връзки, родството ни – то е по-силно от всякакви опити за разделение на народите и страните ни, подчертава Наришкин.
Източник: trud.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.