Шефът на атлетиката ни в подкрепа отнемането на световния рекорд на Стефка Костадинова

Шефът на атлетиката ни в подкрепа отнемането на световния рекорд на Стефка КостадиноваПрезидентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов e подкрепил безрезервно предложението за промени, които ще заличат куп рекорди, сред които и този на Стефка Костадинова. През 1987 г. тя скочи ненадминатите и днес 209 сантиметра на открито.

Габровецът подкрепи предложението на европейската централа за анулиране на всички световни рекорди, които не отговарят на определени стандарти. Това стана ясно от профила на Карамаринов в „Туитър“.

„От името на 17 балкански атлетически асоциации напълно подкрепяме предложението и вярваме, че това е жизненоважна стъпка към по-добро бъдеще“, гласи съобщението на шефа на родната федерация.

Карамаринов е първи вицепрезидент на европейската атлетическа асоциация и е начело на Асоциацията на балканските атлетически федерации.

Loading...

Идеята за ревизиране на рекордите е на президента на европейската организация Свен Арне Хансен. Сред постиженията, които на теория могат да бъдат анулирани, са всички рекорди преди 2005 година.
Источник: news-bulgaria.info

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.