В България 43% от децата живеят в бедност, за едно дете се дава по 39 лв., а за един бежанец по 1100 лв.

В България 43% от децата живеят в бедност, за едно дете се дава по 39 лв., а за един бежанец по 1100 лв.43% от децата живеят в бедност. Кое дете заслужава това?!

3 години търсим контакт със социалното министерство и 3 години никой не ни чува.

Когато протестирахме, депутатите не дойдоха да ни чуят. Това заяви в „Събуди се“ Ани Тодорова, една от протестиращите майки за повече пари за децата.

„Много трудно се отглежда дете с 300 лева, много трудно можеш после да се върнеш на работа заради честите болнични. Работодателите не желаят да търпят майките, а майките се принуждават да отглеждат децата си в бедност”, разказва за проблемите си Ани.

Трябва да е вързано майчинството с минималната работна заплата, съгласи се с исканията на майките бившият социален министър Христина Христова. Това е обезщетение, а не помощ, допълни Христова.

Обезщетението за майките през 2016 г. е 39 лв., посочи тя. Защо фонд майчинство е заедно с фонд заболяване? Какво прави една майка, чийто дете става на 1 година?!

bulpress tv
Loading...

Детски надбавки ли са 1,60 лв.?! На моето дете в училище обядът е 2,50 лв. Нашите искания стрували милиарди, нашите деца струват милиарди. Гражданите пълнят  хазната, а не управляващите, категорична е Ани.
източник: FrogNews

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.