Митрополит Гавриил: Ако приемем нов поток от бежанци, ще заличим България

Митрополит Гавриил: Ако приемем нов поток от бежанци, ще заличим БългарияТрябва да се спрат войните в региона, да се въдвори мир, за да започнат хората да се връщат по домовете си

„Не сме казали да не се приемат повече бежанци, а да не се приемат повече от това, което България може да понесе, без да бъде повредена, като понесе непоправими щети като националност, култура и вяра“. Това обясни по БНР ловчанският митрополит Гавриил.

Коментарът му бе по повод обръщението на Българската православна църква от 25 септември във връзка с бежанската криза.

„Ние вече сме приели бежанци. Ще се промени нацията и България ще изчезне, ако приемем стотици хиляди бежанци. Ние сме писали, че трябва да се премахне причината – войните в региона, да се въдвори мир, за да престанат хората да бягат и да започнат да се връщат. Големите сили в света и Европа трябва да поемат повече тежест върху себе си, а не върху малките страни да се прехвърля тежестта, защото те не могат да я поемат“, разясни той.

Loading...

Според него, ако наистина към нас дойде поток от милиони бежанци, както се говори, това ще заличи България, Гърция и другите по-малки страни, които ще поемат удара. В тази връзка ние не трябва да ставаме т.нар. гореща точка за бежанци.
източник: Фактор

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.