В България има 1% несметно богати хора, а 84% от българите оцеляват с под 380 лв.

В България има 1% несметно богати хора, а 84% от българите оцеляват с под 380 лв.В България има 1% несметно богати хора, нашата държава е страната на чудесата, не може да достигнем нивото от 1990 г.

Минималната заплата трябва да бъде 800 лева, за да стигнем стандарта от 1990 г., каза проф. Боян Дуранкев в ефира на ТВ7.

Системата е дефектна и бих препоръчал новия лозунг да бъде – Време е да сменим системата, възмути се той.

60% от пенсионерите са под прага на бедността, а 84% от семействата получават месечен доход за деца, което означава, че те нямат по 380 лева на глава от семейството, това е ужасяващо, каза пък бившият социален министър Христина Христова.

Има проблем със съдебната система и икономиката на България. Инвеститорите не вярват в българското правосъдие, трябва да генерираме икономика.

Тревожно е, че наистина трудно ще излезем от тази тежка ситуация. Има огромна бедност в страната. Нужно е да се обединяват академични среди, администрация и всички граждани, категорична е Христова.

Големият проблем е, че икономиката на страната функционира по някакъв остарял модел. Измама е, че само частният бизнес генерира блага, в Скандинавските страни държавата е голям собственик, каза Дуранкев.

Плоският данък е една голяма и страшна идиотщина, в Германия и САЩ няма такова нещо.

Време е да сменим системата, управляващите се лутат. 20 милиарден дълг, който ще бъде поет до 2016 г., е признак, че наистина управляващите не знаят какво правят, категоричен е той.

Мит е, че е малка вноската за пенсия и заради това самата пенсия след време ще е малка, смята бившата министърка.

Loading...

Европейските държави започват да налагат базов доход от 800 евро, а ако някой няма този доход му се помага. Важно е да дойдат хора, които обичат народа си и мислят държавнически, завърши професор Дуранкев. / FrogNews

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.