Как да живея с 37 лева?

Как да живея с 37 лева?Аз съм жена на 74 години. Завършила съм само средно образование през 50-те години на миналия век

Искам да задам няколко въпроса: Какво е Хипократова клетва? В кой ВУЗ се полага? Кой я изпълнява?

През 2005 г. се явих на ТЕЛК. Тогава имах само диабет, стенокардия, пиелонефрит, епилепсия и глаукома. Заради глаукомата от ТЕЛК – Варна, ми дадоха 88, 99 % инвалидност. Сега, през март, се наложи да отида в Сливен вече за паркинсон, за инсулта, който прекарах през август 2014 г., и заради пораженията от 20-годишния диабет.

В Сливен бяха много „любезни” с мен. Даже не ми погледнаха документацията, но попитаха защо съм на инвалидна количка и защо от Варна са ми дали талкова висок процент инвалидност. Чак се зачудих дали, докато съм чакала пред кабинета, не съм си го написала сама този процент. В Сливен все пак ми дадоха 100 % инвалидност без чужда помощ и 31, 08 лева.

Мисля, че този процент – 100, не е толкова важен, тъй като това, което получавам, е обидно. Това ли е реформата на д-р Москов? Той може и да е министър, но да не забравя, че преди всичко е лекар.

Сега ще ви напиша и една проста аритметика за приходите и разходите ми за един месец. За прослужени 36 г. и 6 месеца взимам 184, 69 лв. Защото съм вдовица от 1994 г. – 72, 34 лв. Като се прибавят и парите от ТЕЛК, стават 288, 11 лв. Платила съм за памперси и тест ленти 68 лв. Токът ми е 92, 11 лв. Водата ми е 10, 20, телефонът – 7, 81. Така за храна ми остават 37 лева.

Написах всичко това не да се оплаквам и да бъда съжалявана, а с надеждата да го прочетат млади хора и да си направят сметката дали си заслужава да остават в България, където са обречени на живот в мизерия.

Loading...

Йонка Динева, Нова Загора,
източник: Сливенски Дневник

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.