МВР твърдо решено да бори купуването на гласове

МВР твърдо решено да бори купуването на гласовеС моя заповед е регламентиран ред, по който да бъде осъществяван контакт между ръководните служители на МВР и лидерите на политически сили.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов пред участниците в Националното съвещание на ръководството на МВР.

Със заповед на главния секретар бил създаден ред, по който служителите на МВР ще осигуряват видимо полицейско присъствие в по-голямата част от денонощието в населените места.

Пламен Узунов призна, че добре знае проблемите на работещите в системата и увери, че ще направи всичко, което зависи от него, за решаването им. „Независимо от трудностите обаче, трябва да положим максимални усилия, за да протекат изборите нормално и спокойно. Разчитам на вас“, обърна се МВР шефът към служителите.

От своя страна изпълняващият длъжността главсек Георги Арабаджиев подчерта, че е обнадежден от разбирането на колегите си и от факта, че осъзнават отговорността си за мисията в периода на провеждане на изборите. Той е категоричен, че са готови с организацията да не се допусне нарушаване на обществения ред и най-вече да се минимализира търговията с гласове.

Арабаджиев е председател на Оперативния щаб по гарантиране сигурността на изборите.

Пламен Узунов е категоричен още, че униформените трябва да бъдат сред хората и да бъдат безкомпромисни с нарушителите и извършителите на престъпления. Присъствието на полицаите внасяло спокойствие и сигурност.

МВР шефът уточни, че по време на съвещанието са обсъдени всички мерки и действия, които са планирани от днес до провеждането на изборите на 26 март.

Пламен Узунов благодари на колегите си за усилената работа през изминалите седмици за повишаване на доверието в полицията. Той е категоричен, че са последователни в политиката да са в услуга на гражданите. Затова Узунов е разпоредил полицейският състав да е сред хората, да осигури реално полицейско присъствие, което да гарантира добър обществен ред и сигурност.

Узунов постави акцент върху фундаменталния принцип в работата на полицията, а именно политическия неутралитет. Според него само така служителите на реда могат да спечелят доверието на обществото и хората да вярват, че ще си вършат добре работата.

Президентът Румен Радев изпрати обръщение към делегатите на националното съвещания – директорите на главни и на областни дирекции, началниците на районни управления, главните разследващи полицаи от всички структури, директорите на регионалните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ в страната.

В него той пише, че служителите на МВР са призвани да гарантират правото на всеки български гражданин да даде свободно гласа си, да възвърнат доверието на обществото в държавността и изрядността на демократичните механизми в България. Румен Радев разчита на техния професионализъм и чувство на дълг. Той изразява уверението си, че служителите на реда ще оправдаят доверието на българските граждани.

Патриарх Неофит също изпрати думи на подкрепа в „доброполезните трудове, насочени към утвърждаване на обществения мир и сигурност“ към служителите на реда. „Бог да бъде с вас във всички изпитания и да укрепва усилията ви, допринасящи към още по-стабилното изграждане на честно и справедливо българско общество“, заявява патриархът.

Loading...

Сред гостите на националното съвещание бяха служебният премиер Огнян Герджиков и главният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: www.paragraph22.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.