Тревожни данни: 3 633 000 българи страдат от депресия, а всеки трети е с мозъчно заболяване

Тревожни данни: 3 633 000 българи страдат от депресия, а всеки трети е с мозъчно заболяванеБългария е на първо място в Европа по депресии на глава от население.

Ние сме и най-нещастната нация на стария континент. Половината население на България или 3 633 000 души страдат от депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване.

Тревожните данни огласиха водещи специалисти, по време на първия Европейски мозъчен съвет, който се провежда в България.

Според статистиката става ясно, че населението ни е много болно. Около 2 милиона българи страдат от мозъчни заболявания. В повечето случаи те се отключват при хора с диабет и сърдечни проблеми.

Според невролозите сърдечноболните и диабетиците трябва да посещават по-често личния си лекар, за да се предпазят от инсулт – заболяването е сред трите болести, които най-често причиняват смърт у нас.

Loading...

В последните години у нас са се увеличили и хората с депресия, тревожни състояния и други ментални проблеми. С такива са около 50% от българите. Около 30 на сто са млади хора.
Източник: bultimes.bg

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.