Пенсионерите се вдигат на протест срещу геноцида, който се упражнява над тях

Пенсионерите се вдигат на протест срещу геноцида, който се упражнява над тях

Пенсионерите в България организират протестни действия срещу мизерните условия на живот, в които са поставени да живеят.

От Българската асоциация на пенсионерите излязоха с призив за минимална пенсия от 350 лв., като искането им ще бъде връчено лично на президента Румен Радев.

Пенсионерският протест ще се проведе на 9-ти март пред сградата на президентската администрация. Там те ще настояват президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност за геноцида над пенсионерите, който се осъществява в страната.

В България минималната пенсия е най-ниска не само в Европейския съюз, но и в цяла Европа. В Албания тя е 341 лв, в Македония е 368 лв., в Сърбия е 427 лв., а в България е мизерните 161 лв.

Loading...

В България 66% от пенсионерите живеят под критичния праг на бедността, който за тази година е 317 лв. Тези хора живеят в крайна бедност, като с минималната пенсия, която имат от 161 лв., те трябва да дават за лекарства, храна, сметки, данъци и т.н.т.
Източник: bultimes.bg

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.