Точка! Русия се завърна на масата на най-могъщите в света, вижте къде е България

Точка! Русия се завърна на масата на най-могъщите в света, вижте къде е БългарияРусия влезе в тройката на най-влиятелните и силни страни по света според версията на списание US News & World Report, съобщава ТАСС.

Русия се нарежда на второ място, отстъпвайки само на САЩ. На трето място се нарежда Китай. Според изданието, след САЩ, именно Русия и Китай „се възприемат като най-могъщите страни и влизат в четворката на държавите с най-голям военен бюджет”.

За основа за създаването на рейтинга са послужили резултатите от допитване сред 21 300 души от 36 страни по света. По показателя „сила и влияние” България се нарежда на 76-то място. Само с едно място пред нас е съседката ни Румъния. Унгария се нарежда на 73-то място.

Други наши съседки – Гърция и Сърбия, се нареждат съответно на 49-о и 46-о място.

Съобщава се, че званието най-добрата страна в света е получила Швейцария. Оценката е била направена по девет критерия, като туризъм, иновации, социална сфера, култура, темп на растежа на икономиката, възможности за бизнес, общ жизнен стандарт, сила и влияние, също и исторически наследство.

Loading...

В този рейтинг Русия се оказа на 27 място от 80 възможни. На последните места се нареждат Алжир, Иран и Сърбия. В тази класация България се нарежда на 63 място. Като цяло по всичките показатели страната ни се нарежда близо до средата на класацията.
Превод и редакция: БЛИЦ

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.