ТОП СКАНДАЛ : Пеевски прилапал незаконно „Музея на виното”

ТОП СКАНДАЛ : Пеевски прилапал незаконно „Музея на виното”
Музея на виното в София е поредната апетитна хапка, погълната от ненаситния корпулетен депутат Делян Пеевски. Това показва одитния доклад за дейността на Министерството на икономиката, с който Frognews.bg разполага.

Документът показва, че ревизията установила нарушение при продажбата на сграда на „Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки и спиртни напитки” ЕООД, разположена на бул. „Цар Борис III” №134. Имотът е особено апетитен – застроената площ е 7072 кв. м (със сутерен и подпокривно пространство, административни и сервизни помещения), а в нея се помещава и самият „Музей на виното”, където се провеждат маркетингови събития за промотиране на българското вино.

Осъществената сделка е на стойност 8.6 млн. лв., но най-скандалното в случая е, че сградата е част от забранителния списък към Закона за приватизация и следприватизационен контрол. На практика продажбата на имота не би трябвало да е възможна без сградата да бъде извадена от списъка. Това е възможно да се случи само с решение на Министерския съвет или Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по предложение на органа, упражняващ правата на собственост на капитала на търговските дружества. Такива решения няма, а още по-интересно става когато се вижда и датата на продажбата ноември 2016 г. Това са последните дни на кабинета „Борисов” 2, а продажба на такава ключова сграда при вече обявена оставка буди сериозни съмнения, а и ревизията на дейността на Министерството на икономиката показва закононарушения.

Още повече, че според източници на Frognews.bg купувачът е контролираната от Пеевски компания „Булгартабак”.

Според документът, с който разполагаме, от „Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки и спиртни напитки” ЕООД не са се бавили много и бързо са закупили нов офис, въпреки че фирмата разполага и с друга сграда. На 30.12.2016 г. НИИВСН купува офис с площ 194 кв. м. за 1.075 млн. лв.

Логичните въпроси в случая са:

Какво е наложило продажбата на сградата, в която се помещава „Музея на виното”?

Защо сделката се е случила в последните дни на кабинета „Борисов” 2?

Защо е извършена в нарушение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол?

Loading...

#КОЙ е обслужило Министерството на икономиката, затваряйки си очите за горните?
Източник: frognews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.