Съдят двама за убийството на 13-годишната Александра от Провадия

Съдят двама за убийството на 13-годишната Александра от ПровадияОкръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 20-годишния Красимир Т. от Провадия и 19-годишната му приятелка Ивалена М. за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Престъплението е извършено от двамата в съучастие. Красимир Т. ще отговаря пред съда и за изнасилване на лице, ненавършило 14-годишна възраст, съобщиха от прокуратурата.

13-годишната Александра от Провадия изчезна от дома си в Провадия на 22 март 2016 г. Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април 2016 г., когато двама полицейски служители откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант „Ловен дом“ в Провадия, покрито със стари дрехи и изтърбушена седалка. При извършения оглед е установено, че липсват златните накити на Александра – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно, пише столичен вестник.

Само ден по-късно – на 13 април 2016 г., при претърсване на дома, който обитавали подсъдимите Красимир и Ивалена, била намерена разписка от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра ден след грабежа, придружен с убийството. Така случаят с мистериозното изчезване на 13-годишното момиче бил разкрит и като извършители на престъплението били обвинени Красимир и Ивалена.

Жертвата и двамата подсъдими живеели в постройки в общ двор в Провадия. Красимир и Ивалена често гостували в дома на Александра. Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на семейството му будел завист у подсъдимите. Александра носела винаги златни накити – обици с тегло 5 г, пръстен със сини и бели камъчета с тегло 4,4 г, 4 г гривна, и синджир от 4,25 г.

Двамата решили да я ограбят, след това да я удушат. Престъпният им план, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните накити на Александра веднага след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март 2016 г., възползвайки се от отсъствието на бабата на Александра, която я държала строго и не й позволявала да излиза сама, Красимир предложил да пушат марихуана. Извел я от дома й и я прилъгал да влязат в изоставения „Ловен дом“, за да не бъдат видени. Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена започнала да я души, а Красимир свалил златните накити на жертвата и започнал да я души с ръце, като я стискал за гърлото. После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената сграда. Ивалена обула бельото и долницата на трупа. Пуловерът, с който 13-годишната Александра била удушена, оставили на врата й.

bulpress tv

Веднага след това, за да се сдобият с пари, продали обиците на мъртвото момиче. Наели свой познат да ги откара до Варна и започнали да предлагат златните накити на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали лична карта и Ивалена дала своята.

Престъплението се доказва чрез открити следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на намерен клетъчен материал в открит презерватив, техническата и лицевоидентификационна експертиза на видеозаписи от заложните къщи, където двамата продали ограбените накити на Александра.

Loading...

По време на съдебното следствие ще бъдат разпитани 24 свидетели и 13 вещи лица. Двамата подсъдими са с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото срещу Красимир Т. и Ивалена М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни за извършения грабеж, придружен с убийството, те могат да получат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния. Изнасилването, извършено от Красимир Т. на непълнолетното момиче, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.