Белият убиец

Белият убиецВижте кой е белият убиец на нашето време !

Милиони хора могат да бъдат спасени с намаляване на солта в храната с 10 процента
Намаляване на солта в храната с 10 процента може да намали значително смъртността от свързаните с нея заболявания, съобщи АФП, позовавайки се на публикация в „Бритиш медикъл джърнъл“.

Учени, ръководени от Дариуш Мозафариан, изчислиха, че официалните кампании, обясняващи рисковете от прекаляването със сол, биха намалили голямата смъртност от неразумната консумация на подправката срещу скромната сума от 10 цента на човек. Цената е определена за 183 държави координирано с промишлеността, съобщава БТА.

Солта повишава риска от високо кръвно и сърдечносъдови заболявания.

Повечето хора надхвърлят препоръчваната дневна доза от 2 гр. По данни на Световната здравна организация това предизвиква около 1,65 милиона смъртни случаи от сърдечносъдови заболявания.

Учените изчислиха и броя години живот с лошо здраве, които могат да бъдат избягнати, ако бъде намалена солта в храната.

bulpress tv

За период от 10 години намаляването на солта би спестило 5,8 милиона години изгубено добро здраве за човечеството на цена от 1,13 долара на глава от населението.

Loading...

Цената на спечелените години се равнява приблизително на това, което се харчи за лекарства за предотвратяване на сърдечносъдовите заболявания.
Източник: 24часа

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.