Вижте кои са трите най-скъпи коли в света

Вижте кои са трите най-скъпи коли в света

Вижте трите най-скъпи коли в света ще се изненадате коя е най скъпата !

Колкото и да е странно, на върха е автомобил, произведен през 1936 година
Абсолютният рекорд за цена на автомобил държи от 2010 година произведения през 1936 година Bugatti Type 57SC Atlantic. Той бе продаден за немислимите 40 милиона долара на търг като купувач е американски автомобилен музей. Високата цена на колата има няколко причини.
На първо място, това е антикварен автомобил и истинска рядкост. От този модел има произведени само 4 броя. Освен това има уникални технически характеристики, например може да развие 200 километра в час.
Все пак е кола, произведена през 1936 година. Към неговите предимства е и страхотния дизайн, който и днес впечатлява.Вижте кои са трите най-скъпи коли в света Maybach Exelero

Втората най-скъпа кола е суперавтомобилът Maybach Exelero. Той може да достигне 100 километра в час за 4.4 секунди, развива 350 километра в час и е истинска лимузина от луксозен тип.
Цената е 8 милиона долара.

Вижте кои са трите най-скъпи коли в света Lamborghini Veneno

На трето място е Lamborghini Veneno, чиято цена е 1.4 милиона долара. Произведени от този модел са само 450 автомобила. Мощността му е 1000 к.с., максимална скорост 407 километра в час, до 100 километра в час се достига за 2.5 секунди. Но това си има цена- разходът на гориво е около 40 литра ан 100 километра.
Източник: pik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.