Вижте кой са истинските герои в страната ни !

Вижте кой са истинските герои в страната ни !
СПОДЕЛИ нека се знае! Невидимите герои! В снежния капан: Спасиха при над -20 градуса – 17 родилки, бебе на 2 месеца и дете на 7 години
Министерство на здравеопазването изказва своята благодарност към всички екипи на Спешната помощ, както и на Пожарна безопасност и защита на населението, Гражданска защита, МВР, Министерството на отбраната и АПИ. Благодарностите са във връзка с усилията, които положиха да осигурят достъп на линейките от Спешна помощ до пациентите от бедстващите райони, съобщава ПИК.

В условията на обявено бедствено положение, липса на електричество, непроходими и затворени пътища в цялата страна през последните дни (петък, събота, неделя), екипите на Спешна помощ бяха активно подпомагани от Гражданска защита, АПИ и МВР.
17 са родилките в цялата страна, които са потърсили спешна медицинска помощ. В област Варна 4 родилки са транспортирани до болници с високо проходима техника, включително и на военноморските сили.
Бебе на 2 месеца и дете на 7 години с остра вирусна инфекция, както и 5 родилки от Добрич, са транспортирани със съдействието на екипи на Гражданска защита.

В голяма част от затворените пътища изпълнението на адресите се осъществява само с високо проходима техника. В област Монтана, в нощта на 7 януари, линейка аварира в преспите при извозване на родилка, изпратена е друга линейка, която успешно транспортира родилката в МБАЛ-Монтана.
Само за област Разград са приети 90 повиквания, сред тях 2 родилки и пациент с инсулт, на които успешно е оказана помощ благодарение на съдействието на АПИ и ПБЗН.

Loading...

В област Силистра 3 родилки са транспортирани с тежка техника в МБАЛ-Силистра.
В област Шумен 1 родилка е транспортирана до Варна, а родилка от с. Венец е транспортирана в МБАЛ-Шумен със съдействието на екип на Гражданска защита. Към момента няма необслужени адреси.
Екипите на Спешна помощ продължават да работят в усложнената обстановка с помощта на всички институции.
Източник: newsbp.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.