Николай Цонев пред ПИК

Николай Цонев пред ПИК
Ще бъде ли военен министър в бъдещия служебен кабинет на новия президент Румен Радев бившият шеф на армията Николай Цонев?
Този въпрос се върти из политическото пространство от вчера, след като името му се появи в списъка на спряганите за евентуални членове на правителството.
Той бе споменат дори като възможен премиер.
Ексклузивно пред ПИК обаче Николай Цонев опроверга слуховете и коментира, че е рано да се съобщават, каквито и да било факти. „Официално предложение засега не съм получавал“, лаконичен бе бившият военен министър в кабинета на НДСВ.

Той обаче отказа да коментира дали все пак се водят неофициални преговори и какви са условията им. От думите му обаче става ясно, че преговори се водят, но те не са достигнали до конкретика, която да бъде публично разкривана.

По-рано източници на ПИК потвърдиха, че е почти сигурно, че премиер на бъдещия служебен кабинет ще е проф. Огнян Герджиков.
А пред медията ни спряганата за евентуална външна министърка Гергана Паси отрече да й е отправяна покана и да е разговаряла с някого за поста.
Източник: pik.bg

Loading...

Справка направена от topscandal.info показва, че НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ ЦОНЕВ – председател на ПП Нова Алтернатива. Роден е 1956г., семеен с две деца. Министър на отбраната в периода 2008-2009 г. Има висше инженерно и военно образование от ВНВАУ „Г. Димитров“ – Шумен и от Военната академия за противовъздушна отбрана “А. М. Василевски“ в Киев. Магистър по икономика в УНСС и по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по маркетинг в УНСС и дългогодишен преподавател в катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Има следдипломни и професионални квалификации в Институт по общественост и политика в Холандия, Висша административна школа в Рим, Немски университет за административни науки Шпайер, Федерална академия по публична администрация Берлин и др.
Източник: novaalternativa.info

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.