ЗА ПЪРВИ ПЪТ VOLVO НЕ Е НАЙ-ПРОДАВАНАТА КОЛА В ШВЕЦИЯ

ЗА ПЪРВИ ПЪТ VOLVO НЕ Е НАЙ-ПРОДАВАНАТА КОЛА В ШВЕЦИЯ
Най-продаваната кола в Швеция през 2016 година не е Volvo. Това се случва за първи път от повече от 50 години насам. Вместо това най-много продажби в страната е отбелязал Volkswagen Golf, сочат данни на асоциацията на автомобилните производители.

Golf са 5.9% от всички нови коли, закупени в страната. Volvo имат 5.7% дял от продажбите, разпределени сред три модела. Последният път, когато шведите са избирали друга марка автомобили, е бил през 1962 година, когато Volkswagen Beetle е най-продавана кола.

Въпреки че днес автомобилният бизнес на Volvo е собственост на китайска фирма – Zhejiang Geely Holding Group, името все още се възприема като иконична шведска марка. Volvo все още притежава и най-голям дял от автомобилния пазар на страната като цяло, като над една пета от колите по шведските пътища са Volvo. Около 15.7% от автомобилите в страната са Volkswagen.

Loading...

Източник: chronicle.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.