Откриха нов човешки орган

Откриха нов орган в човешкото тяло
Нов орган в човешкото тяло откриха учените. Той се намира в храносмилателната ни система. Все още не е ясно за какво служи така нареченият мезентериум. Учените обаче са наясно с формата и структурата му и потвърдиха, че това е напълно обособен и завършен орган, доказателства за което са публикувани в медицинското издание The Lancet Gastroenterology & Hepatology.

Мезентериумът е познат на учените от векове, той дори е описан от Леонардо да Винчи. Досега обаче се смяташе, че представлява фрагментирана структура, а не цялостен орган.

Той представлява двойна гънка на перитонеума, която е на лигавицата на коремната кухина, посочва списание Time. Доскоро учените смятаха, че единствената функция на новия орган е да придържа червата към коремната кухина. Според ирландски експерти обаче е възможно той да служи и за друго.

Тепърва предстои да се разбере за какво.
През 2013 г. учените откриха неизвестна част от човешкото тяло, която се намира в окото. През 2015 г. пък беше открита неизвестна съдова система, която играе важна роля за имунитета и съдовите болести.

Loading...

Източник: vremena.bg

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.