Оранжев код за опасно време е обявен за Варненска област за утре

Оранжев код за опасно време е обявен за Варненска област за утре
Заради очакваните бурен вятър и валежи от сняг, за утре във Варненска област има обявен оранжев код за опасно време.

В региона ще духа силен вятър от север-североизток с пориви до 24-28 м/с, предаде Дарик. Във вътрешността на областта ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка от около 25 см. Ще има условия за снегонавявания. След обяд валежите ще отслабват.

Код оранжев е обявен за голяма част от страната. Предупреждение в жълто има само за 8 области в западната част на България. За крайбрежието в област Варна в петък е обявен жълт код. Очакваният вятър край брега ще бъде от север със скорост 15-20 м/с(7-8 по Бофорт) и пориви до 24 м/с (9 по Бофорт). Вълнение на морето 4 бала. Жълт е кодът и за крайбрежието на Бургас. В област Добрич предупреждението е в оранжев цвят.

Оранжев код означава, че се прогнозират опасни и особено опасни метеорологични явления.
Съществува голяма вероятност за материални щети.
Възможни са човешки жертви. Бъдете много внимателни, следете подробната информация за очакваните метеорологични условия и следвайте съветите на властите.

Loading...

Източник: Нова Варна

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.