30 минути на ден са достатъчни, за да живеете по-дълго

30 минути на ден са достатъчни, за да живеете по-дълго
Когато жените живеят в природата, те живеят по-дълго. Естествената среди помага за намаляване на стреса и повишава физическата и социална дейност, която държи хората по-здрави.

Изследване, проведено между 108 630 жени в периода 2000-2008 г. показва, че има връзка между степента на озеленяване в средата на живот и смъртността. Фактори като възраст, раса, пушене и социално-икономически статус са били взети предвид. 8604 са починали в периода на проучването. Установено било, че при жените, които живеят с най-зелените части или в близост до домовете им има такива, има 12% по-ниска смъртност.

Изводът от изследването е, че високите нива на зелена растителност имат принос за намаляване на смъртността при жените. Тези резултати са доста важни в днешно време, тъй като все повече и повече хора живеят в градските райони, където зеленина липсва. В днешно време хората прекарват много време в колата си или зад монитора на компютъра. Физическата и социалната им дейност е много по-ниска, а това води до депресия.

Loading...

Замислете се за това следващият път, когато стоите цял ден в апартамента си. Ако искате да имате здравословен и щастлив живот, опитайте се да прекарвате всеки ден сред природата поне 30 минути.
Източник: ladyzone.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.