Шест храни за здрав мозък и силна памет

bio-produkti-milk
Вижте как да се храните, за да имате силна памет
Храната е като гориво за организма и за това, ако искаме силна памет и здрав мозък трябва се съобразяваме с някои основни правила. От друга страна правилното съчетаване на подходящи физически упражнения, осигуряването на достатъчно количество сън и диета също влияят върху състоянието паметта и способността за бърза концентрация и работа. Ето шест от храните, с които може да подпомогнете работата на мозъка и да си осигурите силна памет:

1. Рибата е богата на омега- 3 мастни киселини, което я прави много подходяща храна за засилване на мозъчните функции.
Омега-3 мастните киселини са отговорни за връзката между отделните мозъчни клетки, а освен това повлияват положително на настроението и последиците от депресия.

Най-подходящи са силна памет са сьомгата и риба тон.
2. Орехите, семената и ядковите плодове са изключително полезни за подобряване на функциите на мозъка.
За добра концентрация и силна памет е желателно често да се консумират орехови ядки, кашу, ленено семе и сусам. Най-добре е тези продукти да се употребяват в сурово състояние, а семената са много подходящи като добавка в различните видове салати.

3. Боровинките и ябълките са особено подходяща храна за хора в напреднала възраст.
Ябълките защитават мозъка и предпазват от развитието на болестта на Алцхаймер, а боровинките подобряват цялостната работа на мозъка и подобряват моториката.
4. Зелен чай и горещо какао са особено подходящи за хора с динамичен начин на живот.
Зеления чай предпазва нервната система от пренапрежение, а антиоксидантите в какаото предпазват мозъчните клетки от естествените процеси на стареене.

Loading...

5. Яйцата са особено богат източник на витамин В, който е отговорен за способността на концентрация на мозъка.
6. Шоколад също е много полезен за мозъка. Черният шоколад има антиоксидантни свойства и има способността да повишава производството на ендрофини, а млечният от оказва влияние върху силата на зрителната памет.
Източник: womens.bg
Ние от topscandal.info се надяваме, че сме Ви били полезни !

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.