Не спете така по време на цикъл

по време на цикъл
Усещане за подутина на нивото на стомаха, раздразнителност, нервност, умора, болки в корема… Това са основните сигнали, че периодът на месечния цикъл наближава и/или започва.

Всеки месец физиологичните прояви на менструацията са истинско предизвикателство за всяка една от нас. Какво ли не сме опитвали, за да премине благоприятно този период.

В тази връзка, замисляли ли сте се, че позата, в която спим също влия на тялото ни. Ако до момента повечето от нас са заставали в фетална позиция – време е да спрем.

Да, тя от една страна „облекчава“ болките, но лекарите са категорични – тя е причина за появата на други физически промени, свързани с болки във врата и гърба.

Оказва се, че дългосрочното, макар и периодично, спане в тази поза, води до изкривяване на гръбначния стълб и схващане на тила.

Осъзнавате ли как в желанието да си помогнем краткотрайно си вредим в дългосрочен план.

Loading...

Затова от следващия месец, дами, ще спим какво искаме, но не и във фетална позиция. Колкото и удобна да е тя.
Източник: ladyzone.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.