Кои са най – важните витамини и минерали за жените

Кои са най – важните витамини и минерали за жените
Вижте кои са най – важните витамини и минерали за жените
Витамините и минералите са жизнено необходими за функционирането на целия организъм. За да бъдем здрави трябва да доставяме на тялото си ежедневно необходимата порция микроелементи, витамини, фибри, антиоксиданти, омега 3 мастни киселини.
Нуждите на жените от витамини се различават от тези на мъжете. В различни етапи от живота си жената има необходимост от различни хранителни вещества, като нуждите се засилват при стрес, отпадане на организма, здравословни проблеми, бременност, напреднала възраст.

Кои са основните витамини и минерали, необходими за здравето и красотата на жената?
Витамин A – важен е за здравето на очите, състоянието на косата, кожата и ноктите. Освен това стимулира имунната система и производството на червени кръвни телца. Недостигът на витамин A може да доведе до често боледуване, инфекции и дефекти на плода по време на бременност.

Витамини от група B – жизнено важни са за редица процеси в организма – регулират нервната система и намаляват стреса, помагат при храносмилателни смущения, анемии, чернодробни заболявания. Участват в обмяната на веществата и намаляват високия холестерол. Витамин B7, наричан още биотин е особено важен за поддържането на здрава кожа, коса и нокти.
Помага при силен косопад.Кои са най – важните витамини и минерали за жените

Витамин C – силен антиоксидант, стимулира имунната система, предпазва от стареене на кожата, намалява риска от сърдечни заболявания, помага за по – бързото зарастване на рани, намалява стреса.
Витамин D – необходим е най – вече за здравето на костите и зъбите. Особено важен е по време на бременност, както и след 40 – годишна възраст на жената, когато нараства опасността от остеопороза.
Витамин E – има антиоксидантно действие, предпазва от сърдечни заболявания и някои видове рак.
Витамин K – има важна роля за здравината на костите и кръвоносната система, предпазва артериите.
Цинк – важен е за работата на имунната система, участва в лечението на акне, предменструален синдром, депресия, очни заболявания.

Фолиева киселина – понижава риска от увреждания на плода по време на бременност, предпазва от анемия, намалява нивото на стреса и умората.
Калций – нужен е за здравето на костите, зъбите, ноктите.
Селен – укрепва имунната система, предпазва от рак, намалява възпаленията.
Магнезий – понижава високото кръвно налягане, намалява риска от диабет, остеопороза и сърдечни заболявания. Също така успокоява мускулните крампи и намалява спазмите по време на менструация.
Пълноценното хранене е много важно, но често натовареното ежедневие е причина за хранене „на крак”, липса на разнообразие, а и качеството на храните през последните години е доста понижено. Затова на помощ идват хранителните добавки!

Allmax vitafemme multi-pack е комплекс с богато съдържание на ценни съставки, които са особено важни за здравословен живот. Продуктът съдържа всички витамини и минерали, необходими за женския организъм, антиоксиданти, които спират стареенето, есенциални мастни киселини, женшен, който ще ви помогне в борбата със стреса. Освен това, продуктът е обогатен и с пробиотици, които гарантират здравето на стомашно – чревния тракт.

Източник: womens.bg

Loading...

Ние от topscandal.info се надяваме, че сме Ви били полезни !

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.