Ето как да облекчите болката във врата

Ето как да облекчите болката във врата
Колко често се случва да се будим със схванат врат? Завъртането на главата предизвиква пареща болка. Този дискомфорт най-често се причинява от спане в неправилна позиция или върху неудобна възглавница. Състоянието може да бъде доста болезнено и дори да попречи на някои от ежедневните дейности.
Когато масажирането на болезнената област за около минута не донесе облекчение, от полза могат да бъдат съветите на физиотерапевтите, насочени директно към сковаността във врата.

Стъпка 1: Трябва да намерим болезненото място на врата и да поставим ръката си върху него. Ако болката е от дясната страна на врата или гърба, следва да поставим дясната си ръка. Ако тя е от лявата страна, следва да се използва лявата ръка.
В случай че не можем да достигнем до врата си, следва да използваме тенис топка или нещо друго, за да успеем да докоснем болезненото място. Можем също така да се облегнем на стената.

Стъпка 2: Прилага се лек натиск върху мястото с пръстите на ръката. Следва да се усети слаба болка. Натискът не бива да е много силен, за да се избегне засилване на неприятното усещане.

Стъпка 3: Главата бавно се завърта в посока, противоположна на страната, от която е болката. След това тя се накланя по диагонал, сякаш се опитваме с брадичка да докоснем подмишницата си. Натискът помага за отпускане на болезнения мускул и освобождава напрежението.

Loading...

Стъпка 4: Предходните стъпки се повтарят за около 20 минути, след което вратът се разтяга също както когато ставаме сутрин от леглото. Изпълнението на тази серия от движения поддържа мускулите отпуснати и помага срещу болката и сковаността.
Източник: bulnews

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.